Всеукраїнська акція 'Україна без Тимошенко і Януковича!'
31.08.2017
Про нас
Статутні документи
Регіональні відділення
Пряма мова
Аналітика
Приєднатися
Зворотній зв'язок


Контакти
Адреса:
Україна, м. Київ,
вул. Нагірна, 27-А
Поштова адреса:
Київ 01001, а/с 95

Тел:   044 228-80-80
Факс: 044 489-72-22
Електронна пошта:
party@cdcpakistan.org


Прес-служба:

Телефон:
+38 044 464-05-78
Електронна пошта:
 press@cdcpakistan.org
 

Вхід на сайт:

Заява Президії Політради партії «Народна влада» «Про загрозу демократії в Україні»

10 та 11 жовтня 2011 року відбулись знакові події, що можуть мати стратегічне значення для України. Це вирок суду, винесений екс-прем’єр-міністру України, та реєстрація провладною більшістю законопроекту «Про вибори народних депутатів України».

Поява та взаємозв’язок цих двох подій зрозумілі. Суд показав, що влада має на меті вирішувати питання політичної конкуренції шляхом кримінального переслідування опонентів, а повернення до змішаної виборчої системи з п’яти відсотковим прохідним бар’єром однозначно свідчить про намір підмінити вільні вибори так званою керованою маніпулятивною демократією.

Саме такий контекст подій є абсолютно зрозумілим для політиків як в Україні, так і в Європі. Така ситуація не має нічого спільного із декларованим владою демократичним вектором розвитку України. Безумовно держава, влада якої має таке розуміння демократії, не має жодного шансу на інтеграцію до Європи. І цілком зрозуміло, що владі заговорити проблему не вдасться. Тут потрібно не говорити, не видавати бажане за дійсне, а вживати реальних, послідовних заходів, аби повернути ситуацію в демократичне русло не на словах, а на ділі.

Світ і перш за все українське суспільство, має переконатись, що в Україні не має вибіркового та упередженого правосуддя, що кожному громадянину реально забезпечене право вільно обирати владу та давати політичним рішенням влади політичну, а не кримінальну оцінку.

Партія «Народна влада» вимагає від влади зупинити названі шкідливі тенденції в Україні. Доказом зміни ситуації на краще буде негайне розв’язання проблеми судових процесів над членами попереднього Уряду; підтримка більшістю та прийняття Закону України «Про вибори народних депутатів України» на основі внесеного опозицією законопроекту, який передбачає вибори за відкритими регіональними партійними списками.

Коли «нова» влада садить до в’язниці «стару», то зрозуміло, що вона за будь-яку ціну буде намагатись утримати свої позиції. А коли в країні вже немає довіри ні до суду, ні до виборів, то політичні питання будуть вирішуватись в інший спосіб – аж до радикальних акцій громадянського опору. Влада має винести уроки з ситуації котра була під час виборів 2004 року в Україні, та подій які нещодавно відбулись на півночі Африки.

Українцям слід повернути віру в праведний суд і в чесні вибори. Забезпечити це має влада, яка таку ситуацію створила. Пряма політична і юридична відповідальність за виправлення ситуації лежить на тих, хто сьогодні має всю повноту влади в Україні.

Не амбіції та жадоба помсти, а здоровий глузд та відповідальність за долю держави мають взяти верх.

 Голова партії 

Й.Вінський

 


Прес-служба , 25.10.11
594


Коментарі

Стрічка новин
Архів
« Серпень 2012 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
© 2017 партія
"Народна влада"
• Головна  • Події  • Дайджест  • Фото  • Аудіо/Відео  • Блоги 
       Дизайн: