Всеукраїнська акція 'Україна без Тимошенко і Януковича!'
12.02.2017
Про нас
Статутні документи
Регіональні відділення
Пряма мова
Аналітика
Приєднатися
Зворотній зв'язок
крафтовое пиво цена Пивоварня Blonder Beer предлагает купить разливное пиво оптом в Тюмени. Широкий ассортимент, низки цены, качеств.


Контакти
Адреса:
Україна, м. Київ,
вул. Нагірна, 27-А
Поштова адреса:
Київ 01001, а/с 95

Тел:   044 228-80-80
Факс: 044 489-72-22
Електронна пошта:
party@cdcpakistan.org


Прес-служба:

Телефон:
+38 044 464-05-78
Електронна пошта:
 press@cdcpakistan.org
 

Вхід на сайт:

Партія «Народна влада» у питаннях і відповідях. Випуск №3

1. Як «Народна влада» розцінює рішення Конституційного Суду України про визнання неконституційним Закону України «Про внесення змін до Конституції України» від 8 грудня 2004 року №2222-IV?

Партія «Народна влада» вважає, що Конституційний суд України перевищив свої повноваження, прийнявши таке рішення. Його рішення спровокувало загострення політичної ситуації, створило правову колізію. Ми вважаємо, що після цього рішення Конституційний Суд має бути розпущено.

2. Що саме у рішенні Конституційного суду народники вважають неправильним?

Прийнявши рішення про визнання неконституційною редакцію Конституції України від 2004 року, Конституційний суд, фактично, змінив Конституцію, не маючи на це жодних повноважень. Функція Конституційного суду – тлумачити Конституцію, а не змінювати її. Декілька чоловік – суддів Конституційного суду, фактично вирішили за всю країну, за якими правилами нам всім треба жити. Тому вже сам факт прийняття подібного рішення, безвідносно до його змісту, є не правовим кроком.

3. Які наслідки для України матиме повернення дії Конституції 1996 року?

Повернення до недосконалої Конституції 1996 року – це втрата 15 років в процесі формування в Україні європейської політичної системи. Конституція в редакції 1996 року повертає кучмівську систему влади, засновану на значній концентрації повноважень в руках однієї особи – президента. Це може стати кроком до авторитаризму, який свого часу вже викликав вихід українських громадян на масові акції протесту.

4. Який вихід із ситуації, що склалась із конституційною реформою, пропонує «Народна влада»?

Партія «Народна влада» вважає за необхідне розпочати процес підготовки нової редакції Конституції України. Має бути проведена системна конституційна реформа, яка реально забезпечить свободу, справедливість, права людини, демократію, парламентсько-президентську республіку, дієве місцеве самоврядування.

В процесі цієї реформи мають суворо дотримуватись парламентські процедури та демократичні принципи.

5. Яким чином має здійснюватись конституційна реформа?

Народники вважають, що для проведення конституційної реформи має бути створена парламентська конституційна комісія із представників всіх парламентських фракцій та груп. Комісія має працювати з широким залученням політиків, фахівців, громадськості, її робота має проходити в прозорому та демократичному форматі. З метою створення механізму реального впливу народу на конституційний процес, недопущення кулуарності, слід негайно прийняти закони України про всеукраїнський та місцеві референдуми.

Партія "Народна влада" у питаннях і відповідях. Випуск №2 "Економічна політика" читайте ТУТ


Прес-служба , 12.10.10
215


Коментарі
© 2017 партія
"Народна влада"
• Головна  • Події  • Дайджест  • Фото  • Аудіо/Відео  • Блоги 
       Дизайн: