Всеукраїнська акція 'Україна без Тимошенко і Януковича!'
25.09.2017
Про нас
Статутні документи
Регіональні відділення
Пряма мова
Аналітика
Приєднатися
Зворотній зв'язок


Контакти
Адреса:
Україна, м. Київ,
пр-т Героїв Сталінграда, 24
Поштова адреса:
Київ 01001, а/с 95

Тел:   044 228-80-80
Факс: 044 467-80-30
Електронна пошта:
party@cdcpakistan.org


Прес-служба:

Телефон:
+38 044 464-05-78
Електронна пошта:
 press@cdcpakistan.org
 

Вхід на сайт:

Володимир Каплієнко закликає Юлію Тимошенко підготувати закон про опозицію

Народний депутат України, заступник голови партії «Народна влада» Володимир Каплієнко закликає Юлію Тимошенко підготувати проект закону про парламентську опозицію і внести його на розгляд Верховної Ради України через депутатів від фракції «БЮТ-Батьківщина».

В коментарі прес-службі партії «Народна влада» В.Каплієнко зазначив, що депутати мають прийняти Закон України «Про парламентську опозицію», координуючи його з вимогами оновленого «Регламенту діяльності Верховної Ради України» та оновленої Конституції України.

«Юлія Тимошенко з її колосальним досвідом роботи у владі та в опозиції має усвідомлювати важливість прийняття цього Закону. Більше того, саме вона має сьогодні ініціювати його у Верховній Раді як представник потужної опозиційної сили», - підкреслив В.Каплієнко.

«Демократія — це не тільки прояв волі більшості, але й гарантія права меншості на критику і вільне висловлення своїх поглядів, на право говорити та бути почутим, на право бути заперечуваним, але не пригнобленим», - додав В.Каплієнко.

Народний депутат зазначив, що про визначення прав та обов’язків опозиції розмови в парламенті ведуться з 1998 року, проте це питання й досі не вирішене. «Протистояння опозиції та коаліції триватиме, доки депутати не навчаться жити за  демократичними принципами та не визначать межі відносин цих двох інституцій через відповідні закони», - переконаний заступник голови «Народної влади».

«Влада може стояти міцно лише тоді, коли вона відчуває опір з боку опозиції - політичної меншості. Це змушує її постійно підтверджувати своє право управляти суспільством і державою. Натомість найвище право меншості і її представників у парламенті полягає в тому, що вона може робити спроби стати більшістю», - сказав В.Каплієнко.

За його словами, в Україні поки що немає розвиненої демократії, коли наявна політична воля більшості не насаджується «через коліно» волі меншості, а меншість приймає рішення більшості. Тому не зайвим було б виписати права опозиції, аби влада не мала спокуси їх обмежити.

Водночас, вважає народний депутат, значення власне законодавчого врегулювання статусу опозиції не слід перебільшувати, оскільки в процесі становлення цивілізованої опозиції велике значення має воля усіх суб’єктів політичного процесу, особливо влади, загальний рівень політичної культури суспільства. Тому окрім законодавчого врегулювання треба працювати над підвищенням політичної культури влади й опозиції, наголосив В.Каплієнко.
 


Прес-служба , 17.09.10
103


Коментарі

Стрічка новин
Архів
« Вересень 2010 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
© 2017 партія
"Народна влада"
• Головна  • Події  • Дайджест  • Фото  • Аудіо/Відео  • Блоги 
       Дизайн: